Αρχική | Δράσεις | Δεσμεύσεις: Ανάληψη δράσης εναντίον των πρωταγωνιστών των ψευδών στατιστικών στοιχείων και της παράνομης τραπεζικής χρηματοδότησης των κομμάτων

Δεσμεύσεις: Ανάληψη δράσης εναντίον των πρωταγωνιστών των ψευδών στατιστικών στοιχείων και της παράνομης τραπεζικής χρηματοδότησης των κομμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεσμεύσεις: Ανάληψη δράσης εναντίον των πρωταγωνιστών των ψευδών στατιστικών στοιχείων και της παράνομης τραπεζικής χρηματοδότησης των κομμάτων

Μεταξύ άλλων θεμάτων, την τελευταία διετία, ασχολήθηκα ιδιαίτερα με δύο συγκεκριμένα ζητήματα. Δύο ζητήματα που θεωρώ κρίσιμα για το πολιτικό μας σύστημα και που παράλληλα προσβάλλουν έντονα τη νοημοσύνη μας. Δύο ζητήματα που αποτελούν ένα δείγμα του περιβάλλοντος πολιτικής δυσωδίας και αποσύνθεσης μέσα στο οποίο ζει η χώρα μας και που παράλληλα αποτελούν και αίτια της σημερινής μας κρίσης: Το ζήτημα των ψευδών στατιστικών στοιχείων που επί σειρά ετών έστελνε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και με τα οποία ενημέρωνε τον ελληνικό λαό και τους ξένους επενδυτές και το ζήτημα του δανεισμού των κομμάτων από τις τράπεζες.

α) Το ζήτημα των ψευδών στατιστικών στοιχείων (Greek Statistics).

Για το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων, έχω ήδη δημοσιεύσει και άλλα άρθρα. (Δείτε άρθρο: Ψεύτικα στατιστικά στοιχεία (greek statistics): Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο!).
Σε γενικές γραμμές επαναλαμβάνω ότι, υπήρξα ο μόνος πολίτης που υπέβαλε μήνυση εναντίον των υπουργών Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επί σειρά ετών εξαπατούσαν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις αγορές και τον ίδιο το λαό, σχετικά με την οικονομική πορεία της χώρας. Υπέβαλα μήνυση στις 22/2/2010, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και απ’ εκεί (στις 25/7/2010) στη Βουλή των Ελλήνων. Στη Βουλή, χρειάζονταν οι υπογραφές 30 βουλευτών, για να συσταθεί ανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνούσε τις ποινικές ευθύνες των κ.κ. Καραμανλή, Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου για το σκάνδαλο των στατιστικών στοιχείων. Μέσα σε μία θαυμαστή συμπαιγνία, κανένα κόμμα δεν αντέδρασε και κανένα δεν επεδίωξε τη σύμπραξη τέτοιας επιτροπής.
Η υπόθεση παραγράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2011, όταν ξεκίνησε η νέα Σύνοδος της Βουλής.
Εν τούτοις, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας παραμένει στα αζήτητα της Βουλής, η υπόθεση κινδυνεύει να παραγραφεί και για τα μη πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν και συνέδραμαν στην εξέλιξη αυτού του σκανδάλου. Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και ο, επί σειρά ετών διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Κοντοπυράκης, ο οποίος σήμερα έχει διαφύγει και ζει στις ΗΠΑ.

Δέσμευση Νο 1: Αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής, άσχετα του εάν θα βρίσκομαι εντός ή εκτός αυτής, θα κάνω ότι είναι δυνατό ώστε να επιστρέψει η δικογραφία στον Άρειο Πάγο και να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Εκτιμώ ότι θα έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, να μάθουμε από τους εμπλεκόμενους που δεν είναι πρώην υπουργοί, τί ακριβώς έγινε και γιατί η χώρα μας εκτέθηκε τόσο πολύ και έβαλε τον εαυτό της σε ένα τόσο μεγάλο κίνδυνο, μέσα από τον οποίο φθάσαμε στο σημερινό χάλι.

β) Το ζήτημα των δανείων των κομμάτων από τις Τράπεζες.

Τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα, τα κόμματα που διέλυσαν την οικονομία μας και που προσέβαλαν την κοινωνία μας, δε μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες τους από τα χρήματα που παίρνουν από το Κράτος (κατά μέσο όρο, την τελευταία 5ετία, τα κόμματα πήραν περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος) και φτάνουν να δανείζονται από τις τράπεζες. Όμως, χωρίς καμία προοπτική επιστροφής των χρημάτων αυτών!

Σήμερα, τα κόμματα (κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία), χρωστούν στις τράπεζες περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ! Και τη μερίδα του λέοντος (δηλαδή περισσότερα από 215 εκατομμύρια ευρώ) χρωστούν στην Αγροτική Τράπεζα!

Ο δανεισμός αυτός, ήταν εύκολο να γίνει: Η Αγροτική Τράπεζα είναι μία κρατική Τράπεζα. Το κόμμα που  βρίσκεται στην εξουσία, διορίζει τον Πρόεδρο και το Διοικητικό της Συμβούλιο. Και ο Πρόεδρος (σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο) εγκρίνουν τον δανεισμό! Απλό δεν είναι; Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει...
Όμως, επειδή για τα μάτια θα πρέπει να τηρούνται κάποια προσχήματα τραπεζικών κανόνων, η Τράπεζα έλαβε ως “εγγύηση”, τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης που τα κόμματα θα εισπράξουν έως το ...2020!
Δηλαδή, αποδέχθηκε το Συμβούλιο Δανειοδοτήσεων της Τράπεζας, την παραδοχή ότι, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, θα λαμβάνουν στις προσεχείς εκλογές, τουλάχιστον τα ποσοστά που έλαβαν κατά το 2009!

Και όμως! Η Αγροτική Τράπεζα λίγο κόντεψε να χρεοκοπήσει κατά το 2011 και κατέφυγε σε κατεπείγουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (1,2 δισ. ευρώ), την οποία κάλυψε κατά κύριο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι! Η Αγροτική Τράπεζα, εξακολουθεί να κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και εντός των επομένων μηνών θα χρειασθεί νέα “μετάγγιση” κεφαλαίων από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Βεβαίως, παραβλέπουμε το γεγονός ότι, η -παράνομη κατά την άποψή μου- δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τις τράπεζες και κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα, καταστρατηγεί και παραβιάζει τους νόμους για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, αφού μέσω του δανεισμού, τα κόμματα λαμβάνουν και ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Το καθεστώς της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων θα πρέπει να λήξει! Το να δίδονται τόσα χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, προς τα πολιτικά κόμματα, είναι μία βαριά αιμορραγία για τον Ελληνικό λαό. Όμως, το να δίνονται πολλά περισσότερα εκατομμύρια από το “παράθυρο” της Αγροτικής Τράπεζας, είναι μία βαρύτατη προσβολή! Και μία ξεκάθαρη παρανομία της Διοίκησης της Τράπεζας.

Δέσμευση Νο 2: Εάν κατά τις εκλογές της Κυριακής 6ης Μαίου, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, λάβουν μικρότερα ποσοστά απ’ αυτά που έλαβαν στις εκλογές του 2009 αυτό θα σημαίνει ότι οι εγγυήσεις που δέχθηκε η Αγροτική Τράπεζα για τα δάνεια που τους έδωσε, δε θα την καλύπτουν. Και για το λόγο αυτό, θα μπει η ίδια σε ένα μεγάλο κίνδυνο, ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν τις ζημιές που πιθανότατα θα δημιουργηθούν. Εάν όντως τα ποσοστά των δύο παραπάνω κομμάτων είναι μικρότερα απ’ αυτά που έλαβαν κατά το 2009, τόσο με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, όσο και με την ιδιότητα του μετόχου της Τράπεζας, έως την Παρασκευή 11 Μαϊου 2012, θα υποβάλω μήνυση με την κατηγορία της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος κατά του νυν Προέδρου του ΔΣ κ. Θεοδώρου Πανταλάκη, προηγούμενων Προέδρων που ενεπλάκησαν στον παράνομο δανεισμό, αλλά και κατά των μελών όλων των εμπλεκόμενων Διοικητικών Συμβουλίων.

Σημείωση: Με το ζήτημα της κομματικής χρηματοδότησης, αλλά και με το ζήτημα των δανείων της Αγροτικής Τράπεζας, έχω ασχοληθεί επί μακρόν και δεν είναι η πρώτη ενέργεια που θα κάνω γι’ αυτά. Δείτε σχετικές ενέργειες και άρθρα:

Ειδική Μελέτη: Η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων

Παρέμβαση του Συλλόγου στη Συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας, για το ζήτημα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων

Ερώτημα προς την Αγροτική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Σκάνδαλο: Προσπάθεια για "κουκούλωμα" των οφειλών των κομμάτων προς τις Τράπεζες!




Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter