Αρχική | Ενημέρωση | Υποκρισία, ξανά! - Η κοινωνία είχε ανάγκη από κάτι καθαρό και διάφανο. Δυστυχώς, δεν το βρήκε...

Υποκρισία, ξανά! - Η κοινωνία είχε ανάγκη από κάτι καθαρό και διάφανο. Δυστυχώς, δεν το βρήκε...

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υποκρισία, ξανά! - Η κοινωνία είχε ανάγκη από κάτι καθαρό και διάφανο. Δυστυχώς, δεν το βρήκε...

Η ανακοίνωση που εσπευσμένα και πανικόβλητα εξέδωσε η «Δημιουργία, ξανά!» αμέσως μετά τη χθεσινή εκπομπή «Ρεπορτάζ» του “zougla.gr”, είχε κάτι από το προκλητικό ύφος και το απύθμενο θράσος του διαφημιστή ιδρυτή της. Ίσως μάλιστα να την έγραψε και ο ίδιος. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ούτε και περιμέναμε απάντηση στα όσα σοβαρότατα καταγγέλθηκαν. Άλλωστε, ο διαφημιστής ιδρυτής, ποτέ δε δίνει απαντήσεις. Απλά, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πάντα ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους.

Δείτε την ανακοίνωση. Μνημείο ψεύδους και υποκρισίας.

Δεν καταγγέλω τη «Δημιουργία, ξανά!» για μη έλεγχό της από Ορκωτούς Ελεγκτές. Βεβαίως και ελέγχθηκε. Από ποιούς όμως; Από τους Ορκωτούς με τους οποίους συνεργάζεται η Βουλή. Οι οποίοι εξέδωσαν και πόρισμα. Σαν απ’ αυτά που εξέδιδαν επί 35 χρόνια για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Όπου όλα τα έβρισκαν μια χαρά και χωρίς καμία παρατυπία.

Καταγγέλω τη «Δημιουργία, ξανά!» ότι, ενώ υποσχέθηκε –και έγραψε στο Καταστατικό της, στην παράγραφο 2.4- ότι θα ελέγχεται από Ορκωτό Ελεγκτή, διορισμένο από την ίδια, για το σύνολο της κάθε χρήσης, έγραψε την υπόσχεση αυτή –όπως άλλωστε και πολλές άλλες- στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

 

Επίσης, καταγγέλω τη «Δημιουργία, ξανά!» ότι, ενώ το Καταστατικό της -στην παράγραφο 17.3- ορίζει ότι, κάθε ένταλμα πληρωμής θα υπογράφεται υποχρεωτικά από τον Β’ Αντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα, κάτι τέτοιο –για λόγους που εύκολα μπορεί κάποιος να υποθέσει- ουδέποτε έγινε.

Στην προσπάθειά της να εμπαίξει με τη νοημοσύνη μας, η «Δημιουργία, ξανά!» αναφέρει ότι, «Ο κος Σιάτρας συνυπέγραψε ως μέλος, τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου,  οι οποίες όρισαν συγκεκριμένους οικονομικούς υπευθύνους να ενεργούν αντί του Β’ Αντιπροέδρου και του Γραμματέα της Εθνικής Επιτροπής, οι οποίοι έκτοτε με συγκεκριμένη διαδικασία διεκπεραιώνουν κάθε συναλλαγή». Μα, αυτό που πράγματι υπογράφηκε είναι μία απλή εξουσιοδότηση προς τον κ. Τζήμερο και τρία ακόμη άτομα για να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς! Τίποτα άλλο. Άλλο πράγμα η έγκριση μίας δαπάνης και άλλο πράγμα η εξουσιοδότηση για ανάληψη των χρημάτων με τα οποία θα πληρωθεί η δαπάνη αυτή!

 

Από την άλλη πλευρά, τί θέλει να μας πει η ανακοίνωση; Ότι μπορεί το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, να καταργεί το Καταστατικό; Αυτό προσπαθεί να παραδεχθεί το ίδιο το κόμμα;

Το ότι δεν υπάρχει σεβασμός στο Καταστατικό, το γνωρίζουμε όλοι μέσα στο κόμμα. Όμως, σήμερα βγαίνει το ίδιο το κόμμα και το παραδέχεται ανοιχτά;

 

Δε θα ασχοληθώ άλλο με τη θρασύτατη και υποκριτική ανακοίνωση του κόμματος. Ενός κόμματος που ξεκίνησε με τόση ελπίδα και κατέληξε να είναι τόσο θλιβερό, τόσο σύντομα.

 

Η κοινωνία μας είχε ανάγκη από κάτι «καθαρό». Κάτι καινούργιο. Δεν είχε ανάγκη κάτι «από τα ίδια». Δε θέλουμε ακόμη ένα υποκρτικό κόμμα. Δεν θέλουμε άλλη αδιαφάνεια. Ήδη είχαμε πολλή.

 

Ο κ. Τζήμερος δε μπόρεσε να εκφράσει κάτι φρέσκο, κάτι καινούργιο και κυρίως, κάτι καθαρό. Απεναντίας, πολύ γρήγορα απέδειξε ότι διαθέτει όλα τα προσόντα για να είναι ένας παλαιού τύπου πολιτικός.

Ας ακολουθήσει την καρριέρα του «παλαιού πολιτικού». Ή, ας παραμείνει στη δουλειά που –με επιτυχία- κάνει. Του διαφημιστή. Άλλωστε, του το έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό:


Ο διαφημιστής θα πρέπει να παραμένει για πάντα διαφημιστής.
Είναι τραγικό όταν, παρασυρμένος από τη διαφήμισή του και από το θαυμασμό προς τον ίδιο του τον εαυτό, καταλήγει να πιστεύει ότι μπορεί κιόλας να κατασκευάσει το προϊόν, ή ακόμη χειρότερα, να διοικήσει την εταιρία που τα κατασκευάζει.

Και είναι ολέθριο, όταν το επιχειρεί...

Κύριε Τζήμερε, όταν με προσκαλέσατε στο κόμμα που τότε -μαζί με άλλους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη φύγει από κοντά σας- δημιουργούσατε, το κάνατε λόγω των αγώνων μου για τη διαφάνεια, για το σεβασμό του χρήματος των φορολογουμένων και για τα δικαιώματα των πολιτών. Αυτό θέλατε από μένα. Θέλατε όμως να καταγγέλω και να αγωνίζομαι μόνον εναντίον των άλλων;

Μάλλον αυτό περιμένατε. Έναν «αλα καρτ» αγωνιστή.

Φαίνεται όμως ότι δε γνωρίζετε από αγώνες. Επειδή, αν γνωρίζατε, θα έπρεπε να περιμένατε πως, ευθύς μόλις ανακάλυπτα κάτι «βρώμικο» και αδιαφανές ακόμη και στο δικό μας κόμμα, δε θα δίσταζα να το καταγγείλω. Επειδή αυτό υποσχεθήκαμε -στους ψηφοφόρους μας και στους ανθρώπους που μας ακολούθησαν- να κάνουμε.

 

Τελειώνοντας, θέλω να επαναλάβω την κοινή ανακοίνωση που εκδώσαμε με δύο άλλα πρώην στελέχη του κόμματος, τον Γιώργο Δεληκούρα και τη Μάρω Καψή. Τα στελέχη αυτά διαγράφηκαν –μόλις πριν 2 μέρες- παράτυπα και θρασύτατα, επειδή  κατήγγειλαν τον κ. Τζήμερο για τη στάση του στις εκλογές του Μαΐου 2012 και την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην οποία εμπλέκεται:


«Ένα κόμμα όπως η δημιουργία, ξανά! που ευαγγελίζεται την κάθαρση στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν μπορεί να παρανομεί και να κρύβει στους κόλπους της στελέχη που ενδεχομένως λειτουργούν με παράνομες μεθόδους. Δεσμευθήκαμε προεκλογικά στους ψηφοφόρους μας ότι θα λειτουργούμε ως κόμμα με βάση την αρχή της διαφάνειας και σε πλήρη νομιμότητα. Είναι υποχρέωσή μας να καταγγέλλουμε την παρανομία, ανεξαρτήτως του προσωπικού πολιτικού κόστους. Οι αρχές θα αποκαλύψουν την αλήθεια και το τι πραγματικά συνέβη. Η δημιουργία, ξανά! μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει αν καταδικάζει και απομακρύνει τους υπαίτιους παράνομων πράξεων».

 

Κύριε Τζήμερε. Αντί δε να εκδίδετε θρασύδειλες και υποκριτικές ανακοινώσεις, θα ήταν πιο ενδιαφέρον να μιλούσατε για την ουσία. Και να απαντούσατε στα ερωτήματα τα οποία υπέβαλα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και στο Υπουργείο των Οικονομικών για την οικονομική διαχείριση του κόμματος στο οποίο προεδρεύατε:
(Τα παρακάτω ερωτήματα, έχουν υποβληθεί με κάθε τρόπο -ακόμη και με έγγραφο που παραδόθηκε εξωδίκως- προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Μέχρι σήμερα, ουδεμία απάντηση έχει υπάρξει).


 

Θεσμικές Παραβάσεις:

 

- Σύμφωνα με το άρθρο 17.3 του Καταστατικού του κόμματος, ο Β’ Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας υπογράφουν κάθε ένταλμα πληρωμής. Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει γίνει κάτι τέτοιο. Έστω και για μία φορά. (Η εμμονή στην πρακτική αυτή ήταν ένας από τους λόγους της παραίτησής μου από τη θέση του Αντιπροέδρου το Σεπτέμβριο του 2012).


- Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κόμματος, αλλά και τα όσα αναφέρονταν μέχρι πριν από λίγες μέρες,
κάθε οικονομική συναλλαγή θα δημοσιεύονταν άμεσα (ή σχεδόν άμεσα, στα πλαίσια των τεχνικών δυνατοτήτων) στο site του κόμματος. Αντί αυτού, υπήρξε μία δημοσίευση με μερικά μόνο στοιχεία στις αρχές Ιουνίου και μία κάποια στιγμή το Δεκέμβριο 2012 (με στοιχεία έως και 20/8/2012). Οι πίνακες του Δεκεμβρίου διαγράφηκαν μετά από λίγες μέρες. Έκτοτε, δεν έχει γίνει κάποια ανάρτηση οικονομικών στοιχείων.

 

- Ουδέποτε έχει γίνει κάποια ενημέρωση για τα οικονομικά ζητήματα στο Πολιτικό Συμβούλιο (δύο ή τρεις φορές έγιναν ολιγόλεπτες γενικές αναφορές, χωρίς συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία ή τη διανομή κάποιων εγγράφων). Αυτό, παρά το ότι το ζήτημα της ενημέρωσης βρισκόταν συχνά στα θέματα ημερήσιας διάταξης.


- Μόνιμη επωδός του Γενικού Διευθυντή και υπευθύνου των οικονομικών του κόμματος για την μη παροχή στοιχείων για την οικονομική διαχείρηση ήταν
ότι «κατασκευαζόταν ένα νέο διπλογραφικό σύστημα» το οποίο «θα είναι έτοιμο «σύντομα». Μάλιστα, αυτό γράφτηκε και στο site του κόμματος (το οποίο εν τούτοις δεν περιέχει οικονομικά στοιχεία, παρά μόνον λόγια). Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Αν δεν παρεμβληθούν επιπλέον εμπόδια εκτιμούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τετραμήνου του έτους (2013)».

Και όμως, το άρθρο 16 του νόμου 3023/2002 (περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων) επιβάλλει τη χρήση απλογραφικού λογιστικού συστήματος.

Βεβαίως, η συντρηπτική πλειοψηφία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ουδέν γνωρίζει για την πορεία των οικονομικών του κόμματος, έως και σήμερα.

 

- Σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της 26/7/2013, αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόμματος μπορούν να κάνουν μόνον τέσσερα άτομα: α) Ο (τότε) Πρόεδρος κ. Θάνος Τζήμερος, β) ο (τότε) Αντιπρόεδρος και νυν Πρόεδρος κ. Νίκος Νικολαΐδη, γ) ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Σαρρής και δ) το μέλος του Π.Σ. κ. Νίκος Βέργος. (Εκτιμώ ότι τα ίδια άτομα κάνουν τις αναλήψεις ακόμη και σήμερα). Η απόφαση αυτή αναφέρθηκε ότι θα είναι «προσωρινή», έως τη συγγραφή του «Κανονισμού Οικονομικής Λειτουργίας του Κόμματος», ο οποίος (σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού) θα έπρεπε να είχε συγγραφεί έως το καλοκαίρι και ο οποίος δεν έχει συγγραφεί έως και σήμερα.

 

- Ουδείς έχει ενημερωθεί για τους μισθούς ή τις αμοιβές προσωπικού που απασχόλησε ή που απασχολεί το κόμμα, ακόμη και όταν αυτό έγινε θέμα σε αναρτήσεις σε διάφορα for a που συμμετέχουν μέλη του κόμματος.


- Ουδείς από το Πολιτικό Συμβούλιο (πλην του τότε αντιπροέδρου και νυν –υπηρεσιακού- Προέδρου και του πρώην Προέδρου κ. Τζήμερου) έχει δει, έχει εγκρίνει ή γνωρίζει για τη
σύμβαση απασχόλησης μεταξύ του Γενικού Διευθυντή και του κόμματος. Μάλιστα, η σύμβαση αυτή υπεγράφει από τον κ. Τζήμερο επί ημερών της Αντιπροεδρίας μου, χωρίς κάποιος να με ενημερώσει!


- Ουδείς από το Πολιτικό Συμβούλιο γνωρίζει το
κόστος πολλών από τις εργασίες που γίνονται στο κόμμα. Για παράδειγμα, ουδείς γνωρίζει το κόστος του νέου site. Για την κατασκευή του site αυτού (όντως το πιο σύγχρονο από τα sites πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα) απαιτήθηκε δουλειά ειδικών επιστημόνων επί μήνες (Σεπτέμβριος 2012 έως Φεβρουάριος 2013). Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής διατείνεται ότι είναι εθελοντής και μάλιστα έχει αναφέρει ότι έχει εισφέρει από δικά του χρήματα περισσότερα από 1.000 ευρώ. Τέτοια θέματα σίγουρα χρήζουν συζήτησης (που δε γίνεται ποτέ), αλλά και έρευνας.


- Η Ελεγκτική Επιτροπή του κόμματος
δεν έχει υποβάλει κάποιο πόρισμα ή κάποια μελέτη επί των οικονομικών του κόμματος, παρά το ότι έχουμε περάσει από δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Σήμερα, αντί πέντε μελών που προβλέπει το Καταστατικό, η Ελεκτική Επιτροπή έχει μόλις τρία μέλη. Στο μεταξύ ουδέποτε κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα ο κ. Γ.Τ. (Παράβαση τού άρθρου 16.1 του Καταστατικού μας) ο οποίος είναι επιλαχόν μέλος.

 

- Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, τα οικονομικά του στοιχεία ελέγχονται από Ορκωτό Ελεγκτή. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει πρόσληψη Ορκωτού Ελεγκτή. Ούτε και έχει ανακοινωθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο κάποια συνεργασία. Και όμως, η πρόσληψη του Ορκωτού Ελεγκτή γίνεται στην αρχή της ελεγχόμενης χρήσης.


-
Ουδέποτε παραδόθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο το Πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Απλά, στη συνεδρίαση που υποτίθεται ότι θα συζητιόταν, δόθηκε από τον Γενικό Διευθυντή για δύο ή τρία λεπτά στον τότε Β’ Αντιπρόεδρο και αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξαν ...αντίγραφα για όλους. Εν τούτοις, εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι το Π.Σ. συζήτησε το Πόρισμα.


-
Τα κουπόνια του κόμματος (για τα οποία ουδείς, πλην 2-3 ατόμων δε γνωρίζει το χρηματικό ύψος αυτών που έχουν εκδοθεί, εκτιμάται όμως ότι μπορεί να είναι ανάμεσα στις 500.000 έως 700.000 ευρώ) πρακτικά διαχειρίζονται από μέλος της ...Ελεγκτικής Επιτροπής. Δηλαδή, το συγκεκριμένο μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι και ελεγκτής, αλλά και ελεγχόμενος!


- Επί όλων των παραπάνω, έχω πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, ζητήσει εξηγήσεις και στοιχεία από τον (νυν) Πρόεδρο του κόμματος κ. Νίκο Νικολαΐδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Σαρρή. Μάλιστα, στις 19 Μαρτίου 2013,
αναγκάστηκα να ζητήσω εξηγήσεις και μέσω εξωδίκου προσκλήσεως. Ουδεμία απάντηση έχω λάβε έως σήμερα.

Ζήτησα την ενημέρωσή μου, τόσο σαν μέλος του κόμματος (δικαίωμα που προκύπτει από το Καταστατικό), όσο και σαν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Κυρίως όμως ζήτησα την ενημέρωση σαν υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου, στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

 

 

Οικονομικά Στοιχεία:

 

- Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η ενημέρωση του Πολιτικού Συμβουλίου ή των μελών του κόμματος (μέσω της ιστοσελίδας) ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.


- Έγινε σύγκριση των οικονομικών καταστάσεων που αναρτήθηκαν (για λίγες μέρες στο site) και που αφορούσαν την περίοδο από την ίδρυση του κόμματος (11
η Μαρτίου 2012) έως και την 20η Αυγούσου 2012, με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν (υποχρεωτικά λόγω του νόμου) στο ΦΕΚ (ΦΕΚ 3/2012/ΟΠΚ και 16/2012/ΟΠΚ).

Κανονικά, οι καταστάσεις αυτές θα έπρεπε να συμφωνούν απόλυτα. Και όμως, υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές. Τόσο στα έσοδα, όσο κυρίως στα έξοδα.


- Επίσης, δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω πολλά από τα εμφανιζόμενα έξοδα (π.χ. δαπάνες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του «Γραφείου Προέδρου»). Όμως, αυτό μπορεί να οφείλεται στην μη απόλυτη γνώση μου για τη λειτουργία του γραφείου αυτού.


Καθώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να κάνω πλήρεις επισημάνσεις, περιορίζομαι σε μερικά στοιχεία που υπέπεσαν στην αντίληψή μου, ή για τα οποία είμαι σε θέση να γνωρίζω.


- Υπάρχουν
δαπάνες που εμφανίζονται ότι έγιναν και πληρώθηκαν από το κόμμα. Σε κάθε περίπτωση δηλώθηκαν επισήμως ως ΕΞΟΔΑ από το κόμμα. Και όμως, μερικές από τις δαπάνες αυτές –για τις οποίες είμαι σε θέση να γνωρίζω- πληρώθηκαν από δικά μου χρήματα. Και μάλιστα, σε 3 ή 4 περιπτώσεις, πληρώθηκαν από την πιστωτική μου κάρτα!

Όσες φορές ζήτησα να μου επιστραφούν τα χρήματα αυτά, πήρα την ίδια απάντηση: «κύριε Σιάτρα, το κόμμα δεν έχει χρήματα τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε την κρατική χρηματοδότηση».


- Υπάρχουν δαπάνες που εμφανίζονται ότι έγιναν από το κόμμα και δηλώθηκαν ως έξοδα. Και όμως, μερικές από τις δαπάνες αυτές,
πληρώθηκαν από μένα και, δίδοντας τα τιμολόγια στο κόμμα, ζήτησα να μου δωθούν αποδείξεις δωρεάς μου (δηλαδή ότι κατέθεσα αντίστοιχη δωρεά προς το κόμμα). Ουδεμία απόδειξη έχω λάβει έως σήμερα.


- Από σύμπτωση, βρέθηκε στα χέρια μου μία «απόδειξη δαπάνης» του κόμματος,
ύψους 4.800 ευρώ, η οποία (μερικούς μήνες αργότερα), κατά τον έλεγχο που έκανα, φαίνεται να μην έχει καταχωρηθεί, ούτε στις καταστάσεις που για λίγες μέρες είχε αναρτήσει το κόμμα, αλλά ούτε και στις επίσημες καταστάσεις εξόδων που δηλώθηκαν στο ΦΕΚ. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η συναλλαγή, ενδεχόμενα δεν έχει δηλωθεί κάπου και πιθανότατα είναι «ανεπίσημη».


- Σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είχα ακούσει για την ύπαρξη δύο επιταγών που δόθηκαν από επιχειρηματία προς το κόμμα,
συνολικού ύψους 15.000 ευρώ. Δε γνωρίζω τί απέγινε τελικά με τις επιταγές αυτές. Πάντως, αυτές δεν εμφανίζονται σε κάποιες από τις καταστάσεις του κόμματος ή από αυτές του ΦΕΚ. Όμως, θυμάμαι ότι η μία από τις επιταγές αυτές (της Alpha Bank), ύψους 7.500 ευρώ, «έληγε» στις 15 Φεβρουαρίου. Θα είχε ενδιαφέρον να αναζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές εάν έγιναν κάποιες συναλλαγές στους λογαριασμούς του κόμματος  (στην Alpha Bank ή στην Τράπεζα Κύπρου) την 15η Φεβρουαρίου 2013.


- Ουδείς γνωρίζει τί γίνεται με τα κουπόνια του κόμματος. Εκτιμάται ότι κυκλοφορούν κουπόνια συνολικής αξίας από
500.000 έως 700.000 ευρώ. Κάθε ερώτηση για ενημέρωσή μου, παραμένει αναπάντητη. Εν τούτοις, από επικοινωνία μου με μέλη του κόμματος, γίνομαι δέκτης πληροφοριών ότι πολλά κουπόνια έχουν χαθεί, άλλα βρίσκονται στα χέρια ατόμων που είτε έχουν παραιτηθεί, είτε δεν ασχολούνται πλέον ενεργά με το κόμμα, είτε και ακόμη ότι, τα κουπόνια ενδέχεται να χρησιμοποιούνται ως «μηχανισμός δημιουργίας χρήματος» ή «δανείων». Δηλαδή, κάποιος που έχει στην κατοχή του κουπόνια, δίνει ολόκληρα μπλοκ σε κάποιο άτομο, έναντι χρημάτων, με την υπόσχεση ότι στο μέλλον (πιθανότατα όταν θα εισπραχθεί η κρατική χρηματοδότηση) θα δεχθεί την επιστροφή των κουπονιών και θα επιστραφούν τα χρήματα.

Αυτά βεβαίως και να είναι γνωστά, δύσκολα θα μπορούσαν να αποδειχθούν. Όμως, εύκολα θα μπορούσε να εξακριβωθεί τί ακριβώς συμβαίνει, εάν οι υπηρεσίες του κόμματος, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε μετά από εντολή των αρχών, υποχρεωθούν στην άμεση επιστροφή των κυκλοφούντων κουπονιών. Κάτι τέτοιο δε θα έθιγε τη λειτουργία του κόμματος, αφού τα κουπόνια μπορούν εύκολα και άμεσα να αντικατασταθούν από κουπόνια άλλου χρώματος.

Υστερόγραφο: Αντί, κύριε Τζήμερε, να απειλείτε για ποινικές και αστικές δράσεις σε βάρος μου, θα ήταν καλό να ρωτήσετε για μένα. Θα σας πουν ότι, από τις σελίδες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ που επί 15 χρόνια εξέδιδα, κατήγγειλα πολλούς απατεώνες του χρηματιστηριακού χώρου. Μεγάλα και τρανά ονόματα τότε. Πολλοί απ’ αυτούς “επιφυλάχθηκαν” να εξετάσουν και επίσης απείλησαν. Πολλοί με πήγαν στα δικαστήρια. Όμως, κάθε καταγγελία μου ήταν καλά ψαγμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη. Δικαιώθηκα πανηγυρικά σε όλες τις περιπτώσεις. Οι καταγγελίες μου εκείνης της περιόδου, τα εξώδικα που πήρα και οι αγωγές που μου έκαναν, αποτελούν τίτλο τιμής για μένα. Και μου δίνουν τη δύναμη για να τα βγάλω πέρα σε έναν επίσης “μη καθαρό” χώρο. Αυτόν της πολιτικής, όπου επίσης ευδοκιμούν πολλοί απατεώνες.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter