Αρχική | Δράσεις | Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας

Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας

Οι ζημιές μας, κέρδη τους
Η λεηλασία της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα μιας ανεύθυνης πολιτικής

Συγγραφέας: Γιάννης Σιάτρας
Πρόλογος: Γιώργος Χατζημαρκάκης
Εκδόσεις: EuroCapital
ISBN: 978-960-7787-05-7
Σελίδες: 400
Τιμή βιβλίου: € 10,00
(συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή με courier εντός Αττικής)
Παραγγελία: Πατήστε εδώ.



Όλος ο κόσμος πίστεψε πως ο «μηχανισμός διάσωσης» λειτούργησε για να σώσει την Ελλάδα. Όμως, οι εξελίξεις απέδειξαν το αντίθετο. Ο στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, από τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους. Η Ελλάδα εξαπατήθηκε, αδικήθηκε και λοιδορήθηκε. Και το τέλος αυτής της διαδικασίας παραμένει πτωχευμένη και καταχρεωμένη!

Πώς σχεδιάστηκε η «επιχείρηση διάσωσης» των ευρωπαϊκών τραπεζών; Γιατί το ελληνικό χρέος παραμένει στα ίδια επίπεδα και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί; Γιατί υπάρχουν τα «χρηματοδοτικά κενά»; Γιατί η χώρα παραμένει στο έλεος των δανειστών;

Ποιές ήταν οι ζημιές της Ελλάδας από την κρίση χρέους; Ποιά ήταν τα κέρδη της Γερμανίας και των άλλων χωρών της βόρειας Ευρώπης;

Ποιές είναι οι ευθύνες των ελλήνων πολιτικών για ό,τι έγινε τα τελευταία χρόνια; Ποιός είναι ο ρόλος και ποιες οι ευθύνες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων;

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου
Δείτε περίληψη των κεφαλαίων του βιβλίου 
Δείτε τα κύρια σημεία του βιβλίου
Δείτε τους συνδέσμους με τη βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε

Το βιβλίο διερευνά τα κρίσιμα γεγονότα που συνέβησαν από το ξέσπασμα της κρίσης έως και σήμερα, προσπαθώντας να αναδείξει μερικά «σκοτεινά σημεία», τα οποία είχαν τεράστια σημασία στην εξέλιξη των πραγμάτων. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε και αδικήθηκε, τόσο από τη συμπεριφορά των ευρωπαίων εταίρων της, όσο και από τη λανθασμένη πολιτική που άσκησαν επί του θέματος οι ελληνικές κυβερνήσεις της περιόδου. Πολιτική που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως εγκληματική.
Ο χειρισμός της κρίσης από την πλευρά των ευρωπαίων και του ΔΝΤ αποσκοπούσε στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών και στην αποφυγή πρόκλησης αναστάτωσης στις οικονομίες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, άσχετα με το πόσο αυτό θα έβλαπτε τη χώρα μας. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε με πολλούς τρόπους.

 
Πώς και πόσο ζημιώθηκε η Ελλάδα από τον τραγικό χειρισμό του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων;

Τί διαφορετικό θα μπορούσε να είχε γίνει;

Πώς και πόσο ζημιώθηκε η χώρα από την μακροχρόνια οικονομική ύφεση;

Πώς και πόσο κέρδισαν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, και κυρίως η Γερμανία, από την κρίση των τελευταίων ετών;

Ποιές διέξοδοι υπάρχουν σήμερα;

Θα μπορέσει, η μετεξέλιξη της Ευρώπης σε μία οικονομική και πολιτική ένωση, να διατηρήσει την ενότητά της, ή τελικά θα παραμείνει μία Ευρώπη διαχωρισμένη σε «βορρά και νότο»;

Θα είναι μία Ευρώπη ίσων ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών, ή μία Ευρώπη «δανειστών και οφειλετών»;


Αυτά είναι μερικά από τα βασικά θέματα που εξετάζονται, με ποιοτικά, αλλά και με αριθμητικά δεδομένα στο βιβλίο.

Η Ελλάδα επιθυμούσε και επιθυμεί μία ισότιμη και κυρίως έντιμη σχέση με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη σχέση δεν την είχε μέχρι σήμερα.
Εάν όντως η Ευρώπη κάνει σήμερα ειλικρινείς και αποτελεσματικές προσπάθειες για τη μετεξέλιξή της σε μία οικονομική και πολιτική ένωση, η Ελλάδα έχει συμφέρον να συμμετάσχει σ’ αυτή την προσπάθεια, διεκδικώντας καλύτερους όρους συμμετοχής και την αποκατάσταση των αδικιών που υπέστη. Εάν όμως, η Ευρώπη αρνηθεί ή δεν μπορέσει να μετεξελιχθεί και το νομισματικό σύστημα της Ευρωζώνης παραμείνει ως έχει σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές, παρά να αποχωρήσει.
Σε κάθε περίπτωση, η νομισματική σταθερότητα και η οικονομία μιας χώρας, δεν εξαρτώνται από την ονομασία του νομίσματος. Εξαρτώνται αποκλειστικά από την ποιότητα των θεσμών του Κράτους και της κοινωνίας, από την ποιότητα του πολιτικού συστήματος και τις πράξεις των προσώπων που είναι υπεύθυνα για την άσκηση της οικονομικής και της νομισματικής πολιτικής της χώρας.

 


Προεπισκόπηση:

Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  (preview)
Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας - ΠΡΟΛΟΓΟΣ  (preview)

Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας - ΕΙΣΑΓΩΓΗ  (preview)

Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας - σελ. 36-42 (preview)

Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας - σελ. 170-181 (preview)

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στα τέλη Οκτωβρίου 2013, από τις εκδόσεις EuroCapital. Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο και από το γραφείο της EuroCapital (Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, Αθήνα 10566) ή να το παραγγείλετε τηλεφωνικά στο 210 3242032 (δωρεάν παράδοση σε 24 ώρες).
Παραγγελία μέσω email: eurocapital.gr@gmail.com (γράψτε τον αριθμό του τηλεφώνου σας για να σας καλέσουμε).

Δείτε τις διάφορες μελέτες ή αναλύσεις που χρησιμοποιήθηκαν ως βιβλιογραφία, στη διεύθυνση: http://www.i-siatras.gr/permalink/3089.html ή στο διεύθυνση http://bit.ly/18WKSWW

Εάν ζείτε στο εξωτερικό, αγοράστε το βιβλίο από το amazon: http://www.amazon.com/Our-Loss-Their-Profit-irresponsible/dp/9607787056 .

 


Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter