Αρχική | Άρθρα | Πλειστηριασμοί: Αναβολή και ...κάτω από το χαλάκι! (Σκέψεις - 19/12/2013)

Πλειστηριασμοί: Αναβολή και ...κάτω από το χαλάκι! (Σκέψεις - 19/12/2013)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο ζήτημα των πλειστηριασμών των ακινήτων, η Κυβέρνηση προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο και να κρατήσει την ισορροπία σε ένα πολύ δύσκολο ζήτημα. Οφείλω να πω ότι η λύση που προτείνει είναι αρκετά ικανοποιητική. Για την ώρα τουλάχιστον. Επειδή, η αναβολή δε λύνει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κρίση, στην οποία η ίδια η Κυβέρνηση συμβάλλει.

Από την άλλη πλευρά όμως, δημιουργείται το εξής παράδοξο: Ακόμη και εάν κάποιος γλυτώσει την κατάσχεση του σπιτιού του από την (κρατική πλέον) τράπεζα, δε γλυτώνει από την εφορία. Η οποία εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να βάζει το (μακρύ) της χέρι όπου θέλει και να κατάσχει (χωρίς πολλές κουβέντες και διατυπώσεις) τα πάντα.

ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η κοινωνία δεν ηρεμεί. Αγωνιά και ανησυχεί.

Η λύση είναι ακόμη μακριά. Και προϋποθέτει την ύπαρξη μίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

Όπως μας δείχνει και η ιστορία των κοινωνιών, για να επιτευχθεί η υπέρβαση που έχουμε σήμερα ανάγκη, θα πρέπει να υπάρξει μία νέα τάξη πολιτικών που θα πετύχει να εμπνεύσει τους πολίτες. Αυτό δε μπορεί να γίνει από αυτούς που προκάλεσαν την κρίση. Αυτό δε μπορεί να γίνει από τους "Λιάπηδες" και τους ομογάλακτούς τους, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν στην κοσμάρα τους.

"Είμαστε το αποτέλεσμα των επιλογών μας". Δεν πρέπει να ξανακάνουμε τη λανθασμένη επιλογή.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter