Αρχική | Δράσεις | Μια Ευρώπη για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και άποψη. Με δική μας ευθύνη όμως (Σκέψεις - 19/12/2013)

Μια Ευρώπη για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και άποψη. Με δική μας ευθύνη όμως (Σκέψεις - 19/12/2013)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Χθες, το Ecofin κατέληξε σε συμφωνία για την τραπεζική ένωση και τη διαδικασία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της ΕΕ. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Η οποία όμως πέρασε στα “ψιλά” των ΜΜΕ που αρέσκονται να ασχολούνται με τους Λιάπηδες, τους Πελεγρίνους και τους κάθε λογής σαλτιμπάγκους της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής.

Ήδη εδώ και ένα χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει την υλοποίηση διαδικασιών (με τη μορφή ενός οδικού χάρτη), που σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, θα καταλήγει στο πώς θα δημιουργηθεί η οικονομική και η πολιτική ένωση του ευρωπαϊκού χώρου. Κάτι που θα αλλάξει τη ζωή όλων μας. Η “τραπεζική ένωση” συνιστά έναν από τους βασικούς πυλώνες της τελικής ένωσης των κρατών μελών.

Στην Ελλάδα δε γνωρίζουμε τίποτα απ' όλα αυτά. Καμία ενημέρωση. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ευρωπαϊκό διάλογο. Καμία διεκδίκηση. Και όμως, η μόνη διέξοδος της Ελλάδας από τη σημερινή μεγάλη της κρίση, περνάει μέσα από τη διεκδίκηση μίας έντιμης και λογικής σχέσης που θα πρέπει να έχει η χώρα μας (όπως και όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου), με τις πλεονασματικές (και κερδισμένες από τη λειτουργία του ευρώ) χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Όμως, προτιμούμε να κοιμόμαστε και να απέχουμε. Και στο τέλος, αναγκαστικά θα δεχθούμε ΟΛΑ όσα άλλοι -που σήμερα συμμετέχουν στις διαδικασίες- θα έχουν αποφασίσει και για μας.

Και στις Ευρωεκλογές, θα πάμε να ψηφίσουμε με κριτήρια όπως το χαράτσι, οι πλειστηριασμοί, τα εξάμηνα στις σχολές και τα success stories του Σαμαρά.

“Είμαστε το αποτέλεσμα των επιλογών μας”. Δε δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε. Εμείς επιλέγουμε τα όσα μας συμβαίνουν.


Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter