Αρχική | Δράσεις | Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ “ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ”... (Σκέψεις - 19/12/2013)

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ “ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ”... (Σκέψεις - 19/12/2013)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χθες, συμμετείχα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ που είχε σαν θέμα τη φοροδιαφυγή. Εκεί, για μία ακόμη φορά άκουσα από την αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ότι “ελάχιστοι, πολύ μικρή μειοψηφία των δικηγόρων φοροδιαφεύγει”. Από την πρόεδρο των εφοριακών άκουσα ότι “είναι μεμονωμένες μόνον περιπτώσεις -και αυτές ελάχιστες- των επίορκων εφοριακών”. Από την πρόεδρο των εστιατόρων και μπαρ κλπ, άκουσα ότι είναι “ελάχιστες οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής των μαγαζιών εστίασης και των μαγαζιών της “νύχτας” – αλλά τί να κάνουν και αυτοί πρέπει να ζήσουν”.

Είμαι βέβαιος ότι αν συμμετείχε και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, θα μας έλεγε επίσης ότι “ελάχιστοι είναι οι γιατροί που φοροδιαφεύγουν”. Λογικά ελάχιστοι θα πρέπει να είναι και οι αργυροχρυσοχόοι. Και οι υδραυλικοί. Και οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα.

Και οι υπόλοιποι στο πάνελ, θα κουνάμε καταφατικά το κεφάλι μας, δείχνοντας ότι συμφωνούμε και αποδεχόμαστε...

Όταν σε μία κοινωνία που έχει πτωχεύσει και έχει καταρρεύσει επιμένουμε να κοροϊδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν ακόμη και σήμερα στρουθοκαμηλίζουμε, όταν ξεφτιλιζόμαστε ψευδόμενοι, τί ελπίδα μπορεί να υπάρχει; Πώς θα διορθώσουμε τα πράγματα;

Δε μέμφομαι ολόκληρους κλάδους. Σαφώς, υπάρχουν και έντιμοι και ειλικρινείς επαγγελματίες.


Ελάχιστη είναι η λογική μας. Ελάχιστη είναι η ειλικρίνειά μας. Ελάχιστη είναι η αντίληψή μας για το πώς ακριβώς έχει το πρόβλημα. Γι' αυτό και επιμένουμε να εκλέγουμε τους “ελάχιστους” πολιτικούς. Γι' αυτό και ζούμε το “ελάχιστο” παρόν. Ας προετοιμαστούμε και για το “ελάχιστο” μέλλον μας.


Ωραία τα είπαμε και χθες. Επισημάναμε τα “κακώς κείμενα” και καυτηριάσαμε τους “ελάχιστους”. Και, αφού σώσαμε την Ελλάδα για ακόμη μία φορά, πήγαμε να συνεχίσουμε τον ύπνο μας.

“Είμαστε το αποτέλεσμα των επιλογών μας.” Όταν επιλέγουμε το “ελάχιστο” δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι περισσότερο...


Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter