Αρχική | Σκέψεις | Αστείοι εκλογικοί νόμοι. Σε μία αστεία χώρα. (σκέψεις 12/4/2014)

Αστείοι εκλογικοί νόμοι. Σε μία αστεία χώρα. (σκέψεις 12/4/2014)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σ' αυτή την αστεία χώρα, υπάρχει ένας αστείος νόμος, ο οποίος αναφέρεται στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η προεκλογική περίοδος είναι η περίοδος των 30 ημερών πριν από τις εκλογές.
Όμως, εδώ και πολλές βδομάδες (ίσως και περισσότερο από ένα μήνα) δεκάδες υποψήφιοι ευρωπατέρες, τριγυρνούν στα τηλεοπτικά παράθυρα, μοστράροντας τον τίτλο της υποψηφιότητάς τους, κάτω από τη φάτσα τους. Οι εμφανίσεις αυτές, βέβαια δε μετρούν στις συνολικά δικαιούμενες, αφού δεν έχει αρχίσει ακόμη η "επίσημη" προεκλογική περίοδος...
Προχειρότητα, φαρισαϊσμός και υποκρισία, όλα μαζί σε ένα πακέτο. Και όλα αυτά, με φόντο την ανικανότητα ενός κράτους να ρυθμίσει τα αυτονόητα.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα αλλάξουν το μέλλον μας; Μα αυτοί δε σέβονται ούτε τους θεσμούς, ούτε το fair play απέναντι στους άλλους υποψήφιους. Αυτοί, ψάχνουν το "παράθυρο" του νόμου, για να βγουν στο παράθυρο της τιβι.
Τότε και μεις, να τους δείξουμε την πόρτα. Την πόρτα που θα τους οδηγεί στο σπίτι τους.
Στην Ελλάδα της κρίσης, να επιλέξουμε ανθρώπους με ήθος.
(Τί λύση θα μπορούσε να υπάρξει; Πολλές. Θ μπορούσε να αυξηθεί η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Θα μπορούσαν να μετρούν αναδρομικά οι εμφανίσεις. Θα μπορούσε να απαγορευτεί στα κόμματα να ανακοινώνουν υποψηφιότητες πριν από κάποια ημερομηνία. Και άλλες, πολλές λύσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν. Αρκεί να θελήσουμε -επιτέλους- να κάνουμε ένα σοβαρό κράτος. Το θέλουμε όμως;)

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter