Αρχική | Σκέψεις | Με την ευχή να διδαχθεί... (σκέψεις 4/4/2014)

Με την ευχή να διδαχθεί... (σκέψεις 4/4/2014)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με την ευχή να διδαχθεί... (σκέψεις 4/4/2014)

Όταν κάποιος που αγοράζει το βιβλίο μου, μου ζητά να του γράψω μία αφιέρωση, συνήθως γράφω: "Με την ευχή να διδαχθεί απ' όσα έγιναν και να αγωνιστεί ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην πατρίδα μας".
Όσοι διάβασαν το βιβλίο θα συμφωνήσουν ότι αυτό δεν έχει κάποιον κομματικό χρωματισμό. Όμως, διδάσκει. Διδάσκει με το να παραθέτει τα (πραγματικά) γεγονότα, όπως ακριβώς έγιναν και όχι όπως μας τα παραθέτουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί.
Με λύπη μου όμως διαπιστώνω ότι η κοινωνία παραμένει φανατισμένη. Και δε μαθαίνει. Και το χειρότερο, προτιμά να παραμένει αμόρφωτη. Έτσι όμως δε θα μάθει ποτέ. Και αν δε μάθει, θα παθαίνει διαρκώς. Και θα πείθεται από τα αστεία επιχειρήματα του Σαμαρά και του Βενιζέλου (*) για την πορεία της οικονομίας και για το μέλλον. Μα ποιό μέλλον; Το μόνο "μέλλον" που βλέπουν κάθε φορά οι πολιτικοί είναι μέχρι τις κάθε φορά επόμενες εκλογές. Άλλωστε, το δικό τους (και των παιδιών τους και των εγγονών τους και πολλών ακόμη γενεών) οικονομικό μέλλον το έχουν εξασφαλίσει.
(*) Για τον Βενιζέλο. Όπως θα διαπιστώσει κάποιος από το βιβλίο μου, ο Βενιζέλος υπήρξε καταστροφικός για το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία. Σε ένα κράτος δικαίου, θα είχε ήδη δικαστεί ως εγκληματίας. Και ο βουλιμικός (για εξουσία και για μεγαλεία) καταστροφικός αυτός τύπος, έχει το ΘΡΑΣΟΣ να μιλά για πολιτική, για δημοκρατία και για ηθική.
(Το σημερινό μου ξέσπασμα, οφείλεται στα όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες. Είναι αδιανόητα. Ξεπερνούν κάθε φαντασία.)

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter