Αρχική | Σκέψεις | Καλά κάνουν και μας βαράνε! (σκέψεις 26/6/2014)

Καλά κάνουν και μας βαράνε! (σκέψεις 26/6/2014)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Καλά κάνουν και μας βαράνε! (σκέψεις 26/6/2014)

Σήμερα ξόδεψα περισσότερη από μισή ώρα συνομιλώντας με τη Wind για την αγορά μίας καινούργιας τηλεφωνικής γραμμής στο σπίτι μου.
Μου είπαν ότι τη Δευτέρα θα στείλουν τον courier με τη σύμβαση για να την υπογράψω. Τους ζήτησα το αυτονόητο. Να έχω ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διαβάσω τη σύμβαση.
"Ξέρετε" μου λένε, "ο courier δε μπορεί να περιμένει. Έτσι κάνουμε πάντα. Αν θέλετε, την υπογράφετε αμέσως. Αν δε θέλετε, να ακυρώσουμε την παραγγελία."
Αφού ξόδεψα ενέργεια (και πολλή από την ψυχραιμία μου) μίλησα με ένα κάρο προϊσταμένους. Τίποτα. Ή υπογράφω αμέσως το 12σέλιδο χαρτί (με πολύ μικρά γράμματα όπως με ενημέρωσαν) που θα μου φέρει ο courier, είτε θα ακυρώσουν την παραγγελία (κάτι που βεβαίως συνιστά το αδίκημα της "άρνησης πώλησης").
Μα, σε πόσο παράλογη χώρα ζούμε; Και εμείς, οι κάτοικοι, οι καταναλωτές, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;; Δε μας δίνουν καν το δικαίωμα, να διαβάσουμε τους όρους της σύμβασης που μας ζητούν να υπογράψουμε! Το ίδιο συμβαίνει με όλους. Με τράπεζες, με τηλεφωνικές υπηρεσίες, με όλους. Και όταν κάτι πάει στραβά, ο δικαστής μας ρωτάει: "Μα καλά, δε διαβάσατε τη σύμβαση που υπογράψατε;"
Τη συνέχεια θα σας τη γράψω τη Δευτέρα. Βεβαίως, είμαι περίεργος να δω τί θα απαντήσουν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προς τους οποίους θα κάνω την καταγγελία μου.
Όμως, ας ξυπνήσουμε! Δε χρειάζονται παραπάνω. Πέντε καταγγελίες να φάει η Εταιρία, να δείτε πώς αλλάζουν όλα αυτά και πώς θα αρχίσουν να σέβονται τους πελάτες τους.
Φίλοι μου, δε φταίνε ούτε το Κράτος μας για αυτά που μας κάνει, ούτε η Εταιρίες, ούτε οι Τράπεζες, ούτε κάποιος άλλος. Η κούτρα μας φταίει. Η νοοτροπία του "δε βαριέσαι". Ζούμε τη ζωή του "δε βαριέσαι". Ε, καλά κάνουν και μας βαράνε!

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter