Αρχική | Άρθρα | Αυξημένος φόρος έως και κατά 163,9% στους ελεύθερους επαγγελματίες, για το ίδιο εισόδημα!

Αυξημένος φόρος έως και κατά 163,9% στους ελεύθερους επαγγελματίες, για το ίδιο εισόδημα!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξημένος φόρος έως και κατά 163,9% στους ελεύθερους επαγγελματίες, για το ίδιο εισόδημα!

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη όπου, ο φόρος που πληρώνουν οι πολίτες διαφοροποιείται ανάλογα με το επάγγελμά τους. Αυτό, πέραν του ότι συνιστά μία κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος (*) και μία εξαιρετικά μεγάλη αδικία, πέραν από την προσβολή των πολιτών, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της φορολογικής συνείδησης και την ένταση της φοροδιαφυγής.

Στη μελέτη που ακολουθεί αποδεικνύουμε ότι:
α) Σε αρκετές περιόδους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση των φορολογούμενων πολιτών, ανάλογα με το επάγγελμά τους.
β) Αυτή η αντιμετώπιση προκαλεί μία διαφοροποίηση στη φορολογική επιβάρυνση μεταξύ πολιτών με το ίδιο εισόδημα. Σε ορισμένες περιόδους, η διαφοροποίηση αυτή είναι μικρή, ενώ σε άλλες είναι τεράστια. Κατά την τρέχουσα περίοδο, η διαφορά έχει φθάσει σε όρια υπερβολής, αφού για το ίδιο εισόδημα, ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει 163,9% παραπάνω φόρο, σε σχέση με τον μισθωτό.

Η μελέτη βασίστηκε πάνω σε έρευνα πάνω στην τελική φορολόγηση μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν ως εισόδημα το “μέσο εισόδημα” (όπως το υπολογίζει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έως τη δεκαετία του 1990 και η Eurostat στα χρόνια που ακολούθησαν), για την περίοδο 1964 – 2013.

Το κίνημα πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” θα αντιδράσει και θα αντισταθεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της αδικίας. Θα ενημερώσει την κοινωνία για την αδικία που συντελείται και -κατά τις προσεχείς μέρες- θα καλέσει τους πολίτες που αδικούνται να συσπειρωθούν μαζί του για την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.


Δείτε την περίληψη της μελέτης από το site του κινήματος πολιτών ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter