Αρχική | Δράσεις | Έτσι θα ακυρώσουμε τους ανάλγητους νόμους τους!

Έτσι θα ακυρώσουμε τους ανάλγητους νόμους τους!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έτσι θα ακυρώσουμε τους ανάλγητους νόμους τους!

Για να πάρουμε μία ιδέα για το πόσο ανώμαλο -στην κυριολεξία ανώμαλο- είναι το Κράτος μας και πόσο δεν καταλαβαίνουν αυτοί που κυβερνούν.
Ένα δικαστήριο επιδικάζει διατροφή σε μία σύζυγο η οποία έχει ένα ανήλικο παιδί. Η διατροφή υπολογίζεται με βάση τις μίνιμουμ ανάγκες για μία στοιχειώδη διαβίωση (ή και κάτω από τη στοιχειώδη). Ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις ανάγκες στέγασης, ένδυσης, διατροφής, ηλεκτρικού, εκπαίδευσης, κλπ. Και ας πούμε ότι επιδικάζει το ποσό των 500 ευρώ μηναίως.
Τώρα, έρχεται το ανώμαλο Κράτος και φορολογεί τη διατροφή με συντελεστή 26%!!! Από το πρώτο ευρώ. Και ζητάει και προκαταβολή φόρου.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι που θα οδηγήσουν στην ακύρωση της νομοθεσίας τους ανάλγητου Κράτους. Η ενέργεια κοινωνικού και νομικού ακτιβισμού που κάνουμε ως πολιτικό κίνημα Έλληνες Φορολογούμενοι, βασίζεται σ' αυτό ακριβώς το σκεπτικό.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Αλλά ότι, η εφαρμογή του, οδηγεί -σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σε αντισυνταγματικά αποτελέσματα.
Θα θέσουμε στην κρίση του δικαστή, το αν αυτή η διαζευγμένη σύζυγος, με εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο, που παράλληλα μεγαλώνει ένα παιδί, έχει φοροδοτική ικανότητα. Και αν το δικαστήριο κρίνει ότι έχει, θα πρέπει να πει σ' αυτή τη γυναίκα, ποιά απ' όλες τις δαπάνες να περικόψει, για να πληρώσει τον κ. Χαρδούβελη και την (θρασύτατη) κυρία Σαββαΐδου. Να κόψει από το φαγητό της, να κόψει από το ηλεκτρικό της, από την ένδυση του παιδιού; Σε κάθε περίπτωση, αν η γυναίκα αυτή φορολογηθεί, προσβάλλεται η αξιοπρέπειά της, αφού την οδηγεί σε μία δυσχερή κατάσταση και σε οικονομικό αδιέξοδο. Και αυτό είναι αντισυνταγματικό.
Αν κερδίσουμε αυτές τις υποθέσεις, θα έχουμε δημιουργήσει νομολογία που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του άθλιου νόμου και της ανάλγητης λογικής του!

Θέλουμε και τη δική σας βοήθεια. Διαδώστε τη δράση μας. Συστήστε μας άτομα που πραγματικά βρίσκονται σε προβληματική κατάσταση. Διαζευγμένες μητέρες, πολύτεκνους, άνεργους, ΑΜΕΑ. Σ' αυτές, τις “ακραίες” περιπτώσεις κερδίζονται οι μάχες που μετά αλλάζουν τα πάντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι διαδικασίες κατάθεσης προσφυγής πρέπει να γίνουν το αργότερο έως και 30 μέρες από την κατάθεση της δήλωσης. Το κίνημα πολιτών Έλληνες Φορολογούμενοι αναλαμβάνει να καθοδηγήσει νομικά άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Διαβάστε για τη "Φορολογική Ασπίδα Πολιτών"

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter