Αρχική | Ενημέρωση | Η τέχνη του να είσαι και με τον “αστυφύλαξ” και με τον “χωροφύλαξ”!

Η τέχνη του να είσαι και με τον “αστυφύλαξ” και με τον “χωροφύλαξ”!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η τέχνη του να είσαι και με τον “αστυφύλαξ” και με τον “χωροφύλαξ”!

Ο επερχόμενος όλεθρος, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αίφνης, φορούν το φιλολαϊκό προσωπείο και παράγουν φιλολαϊκή πολιτική. Πρόκειται για τους Γ. Βλάχο, Αλ.Κοντό, Ανδ. Λυκουρέντζο, Ευρ. Στυλιανίδη, Ιορ. Τζαμτζή και Κ. Τσιάρα.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Είναι η τέχνη του να είσαι ταυτόχρονα και με τον αστυφύλαξ, αλλά και με τον χωροφύλαξ. Βέβαια, κάποτε έπιανε. Σήμερα όμως έχουν αλλάξει οι καιροί.

Αναρωτιέται κανείς, ποιοί ψήφισαν το τέλος επιτηδεύματος; Ποιοί ψήφισαν τα χαράτσια; Ποιοί ψήφισαν τον τερατούργημα του ν. 4172 του 2013 (πρόκειται για τον βασικό νόμο φορολογίας εισοδήματος). Αυτοί που σήμερα ...διαμαρτύρονται βέβαια! Αυτοί που, αφού έγινε το έγκλημα, ανακαλύπτουν ότι οι πολίτες καλούνται να πράξουν το αδιανόητο, δηλαδή να πληρώσουν φόρους ίσους ή ακόμα και υψηλότερους των εισοδημάτων τους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης”.

Μάθημα φαρισαϊσμού και πολιτικής υποκρισίας. Η ίδια πρακτική δεκαετιών που έστειλε τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στην ανέχεια. Όμως, κανείς από τους ...κοινωνικά ευαίσθητους βουλευτές δε διαμαρτυρήθηκε χθες για την καταψήφιση του νομοσχεδίου (του Σύριζα) που ζητούσε την ακύρωση των προστίμων των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων.

Κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Χάνετε ένα βασικό σημείο. Για να μπορέσει κάποιος να κάνει κριτική σε φορολογικά ζητήματα και ανομήματα, θα πρέπει ο ίδιος να έχει αντιμετωπίσει φορολογικά προβλήματα. Θα πρέπει να έχει ζήσει την αγωνία -και την προσβολή της κατάσχεσης του τραπεζικού του λογαριασμού- ή τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να έχει κάνει φτωχός. Εσείς, τη λέξη αυτή τη γνωρίζετε μόνον από τα λεξικά.

Αφήστε τους φαρισαϊσμούς. Δε θα βοηθήσουν στην επανεκλογή σας. Αντίθετα, γιγαντώνουν την οργή της κοινωνίας εναντίον σας.

 

Δείτε σχετικό άρθρο από το tovima.gr .

Μείωση φορολογίας ζητούν έξι «καραμανλικοί» βουλευτές

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία τοποθετούνται ουσιαστικά επί της φορολογικής πολιτικής και ζητούν δικαιότερη και αποτελεσματικότερη φορολόγηση, κατέθεσαν την Πέμπτη έξι βουλευτές της ΝΔ και συγκεκριμένα οι: Γ. Βλάχος, Αλ.Κοντός, Ανδ. Λυκουρέντζος, Ευρ. Στυλιανίδης, Ιορ. Τζαμτζής και Κ. Τσιάρας.
 
Στο κείμενό της ερώτησής τους οι έξι βουλευτές επισημαίνουν τον κίνδυνος αποτυχίας στην επίτευξη των εισπρακτικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, εξ αιτίας της πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές απαιτήσεις.
 
Αναφέρονται σε «χιλιάδες παραδείγματα φορολογικών αδικιών σε βάρος μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών», οι οποίοι όπως τονίζουν, «σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να πράξουν το αδιανόητο, δηλαδή να πληρώσουν φόρους ίσους ή ακόμα και υψηλότερους των εισοδημάτων τους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης».

 «Είναι προφανές ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει αίσθηση της δυσμενούς αυτής της πραγματικότητας και επεξεργάζεται προτάσεις φορολογικών ελαφρύνσεων. Κρίνεται αναγκαίο οι προτάσεις αυτές να στοχεύουν στην απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης και εκλογίκευσης των στόχων, τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση ως προς τα έσοδα του Κράτους» σημειώνουν οι βουλευυτές, οι οποίοι σημειωτέον θεωρούνται καραμανλικής επιρροής.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να μειώσει
 
α) το τέλος επιτηδεύματος,
β) το ποσοστό προκαταβολής φόρου από το υπέρογκο 55%,
γ) το ύψος των τεκμηρίων διαβίωσης,
δ) τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα,
ε) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων
 
Ζητούν επίσης την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος ως «ορίου της φτώχειας».

 

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter