Αρχική | Ενημέρωση | Οι Έλληνες Φορολογούμενοι δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Οι Έλληνες Φορολογούμενοι δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι Έλληνες Φορολογούμενοι δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” βρισκόμασταν σε συζητήσεις με άλλα οκτώ (8) πολιτικά κόμματα τα οποία δεν είχαν πετύχει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή τους στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Στόχος των συζητήσεων αυτών ήταν η εκλογική συνεργασία και η δημιουργία ενός εκλογικού συνασπισμού, ο οποίος θα επέτρεπε την κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση πολλών -αν όχι όλων- των κομμάτων που θα συμμετείχαν. Παράλληλα, τα συμμετέχοντα κόμματα θα διατηρούσαν την πολιτική, διοικητική και λειτουργική τους αυτοτέλεια, χωρίς υποχρεώσεις για μία “σφικτή” μετεκλογική συνεργασία.

Παρά το ότι όλο αυτό το διάστημα είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και τα συμμετέχοντα κόμματα είχαμε συμφωνήσει σε ένα γενικό πλαίσιο πλαίσιο αρχών και σε ένα συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας, η ξαφνική και αδικαιολόγητη αποχώρηση -μόλις χθες και μετά την ανακοίνωση των εκλογών- δύο από τα συμμετέχοντα πολιτικά κόμματα, ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό και την όλη προσπάθεια για συνεργασία.

Με πίκρα διαπιστώσαμε ότι η πολιτική στην Ελλάδα, ακόμη και στα “μικρά” κόμματα, ασκείται με παζάρια και “πάρε-δώσε”, με διπλοπρόσωπους πολιτικάντηδες, με ασυνέπεια και -συχνά- χωρίς αιδώ. Και ότι, τα “μεγάλα λόγια” είναι τις περισσότερες φορές χωρίς περιεχόμενο.

 

Οι “Έλληνες Φορολογούμενοι”, με ζωή μόλις έξι μηνών, έχοντας κατά το διάστημα αυτό δαπανήσει χρόνο και δυνάμεις στις διάφορες δράσεις μας, αλλά και στο σχέδιο συνεργασίας μας με τα άλλα κόμματα, δεν προλάβαμε να αναπτύξουμε έναν αυτόνομο εκλογικό μηχανισμό ο οποίος θα μας επέτρεπε να συμμετάσχουμε αυτόνομα και με αξιώσεις επιτυχίας στην προσεχή εκλογική συνεργασία.

Οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” δε θα συμμετάσχουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Θα εντείνουμε όμως την προσπάθειά μας για τη δημιουργία μίας καλύτερης περιφερειακής οργάνωσης και ισχυρών δομών, που στο μέλλον θα μας επιτρέπουν να έχουμε περισσότερες εκλογικές επιλογές. Παράλληλα όμως, στόχος μας θα συνεχίσει να είναι η δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών, αφού μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να πετύχουμε την ανάδειξη και την υλοποίηση πολιτικών προτάσεων που θα συμβάλλουν στην έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.

 

Ευχή μας είναι, ο ελληνικός λαός να ψηφίσει με σύνεση και με ωριμότητα, χωρίς να παρασυρθεί από τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που θα προβληθούν κατά τις επόμενες μέρες. Και η Κυβέρνηση που θα προκύψει να πετύχει στο έργο της, αφού τελικά αυτό θα είναι για το καλό της χώρας και της κοινωνίας.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter