Αρχική | Σκέψεις | Συμπατριώτες μου, Σερραίοι, τί ψηφίσατε; Ένα όνομα. Έναν επίγονο. Ένα τζάκι...

Συμπατριώτες μου, Σερραίοι, τί ψηφίσατε; Ένα όνομα. Έναν επίγονο. Ένα τζάκι...

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συμπατριώτες μου, Σερραίοι, τί ψηφίσατε; Ένα όνομα. Έναν επίγονο. Ένα τζάκι...

Και ψήφισαν οι Σερραίοι και έβγαλαν πρώτο κόμμα στο νομό τη Νέα Δημοκρατία. 37,44%. Γούστο τους - καπέλο τους. Έτσι ήθελαν, έτσι έκαναν. Και έβγαλαν και πρώτο βουλευτή τον Κώστα Καραμανλή, τον Γ' (γιό του Αχιλλέα, ξάδελφο του πρώην Πρωθυπουργού και του Μιχάλη Λιάπη). Με τεράστια διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο (20.136 σταυροί επί 46,7 χιλιάδων ψήφων – με δισταυρία). Γούστο τους - καπέλο τους. Όμως, αλήθεια, τί ψήφισαν;
Ο συγκεκριμένος νεαρός δεν κατοικεί -δεν κατοίκησε ποτέ του άλλωστε- στις Σέρρες και ψεύδεται χωρίς συστολή όταν αποκαλεί τους Σερραίους ως “συμπολίτες”. Συμπατριώτες ναι. Άλλωστε συμπατριώτες τους αποκαλώ και γω, επειδή απλά απ' εκεί κατάγεται ο πατέρας μου και έχω ζήσει και λίγα χρόνια – πολύ περισσότερα απ' ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Γ'.
Τί ψηφίσατε λοιπόν, συμπατριώτες μου; Έναν συμπολίτη σας δεν ψηφίσατε. Έναν αγωνιστή δεν ψηφίσατε (έχει κάνει κάτι, έναν κοινωνικό αγώνα, μία διαμαρτυρία, έστω κάτι για την πόλη σας, το νομό σας ή τη χώρα μας;). Ένα άτομο με ώριμες πολιτικές θέσεις δεν ψηφίσατε (μάταια ψάχνω να βρω στο ίντερνετ μία πολιτική του δήλωση ή έστω κάποιο κείμενο πριν από το Δεκέμβριο του 2014). Έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία δεν ψηφίσατε (έτοιμα τα βρήκε στην οικογενειακή επιχείρηση στο Λονδίνο). Ένα άτομο που έχει ζήσει τη δική σας ζωή και ξέρει τα δικά σας προβλήματα δεν ψηφίσατε (η οικογένεια Καραμανλή θεωρείται από τις περισσότερο εύπορες ελληνικές οικογένειες του Λονδίνου με περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων στερλινών). Έναν “δικό σας” άνθρωπο δεν ψηφίσατε. Το “καινούργιο”, το “διαφορετικό”, το “ριζοσπαστικό” δεν το ψηφίσατε.
Τί στο καλό ψηφίσατε; Μου λέτε; Ένα όνομα ψηφίσατε. Έναν επίγονο. Ένα τζάκι.
Ψηφίσατε το παρελθόν. Ψηφίσατε “όχι” στη νέα εποχή και στη νέα νοοτροπία. Κρίμα. Έτσι, ούτε ο νομός, αλλά ούτε και η χώρα μπορούν να πάνε μπροστά.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter