Αρχική | Σκέψεις | Η πλατεία ήταν γεμάτη... (2015)

Η πλατεία ήταν γεμάτη... (2015)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πλατεία ήταν γεμάτη... (2015)

Είχα χρόνια να δω τόσο κόσμο στην Πλατεία. Ίσως από τις πρώτες μέρες του ξεσηκωμού, τον Μάιο του 2011. Πολύς κόσμος. Παντού. Χωρίς (πολλά) πανό, χωρίς συνθήματα, χωρίς κεντρικό συντονισμό. Και χωρίς Αστυνομία.
Ο κόσμος αυτός, παρά το κρύο, βγήκε για να σταθεί στο πλευρό της νέας Κυβέρνησης σ' αυτές τις ώρες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης. Βγήκε να φωνάξει ότι δε μπορεί να συνεχίσει να ζει μέσα στον φόβο, μέσα στην αγωνία και την αναστάτωση. 5 χρόνια τώρα. Κάθε φορά τα ίδια. Κάθε φορά ο ίδιος εκβιασμός προς την κοινωνία. Κάθε φορά, η τελευταία φορά. Φτάνει πια. Η τελευταία “τελευταία φορά” πέρασε. Και δε θέλουμε να την ξαναζήσουμε.

Χιλιάδες πολίτες, στο Σύνταγμα, αλλά και σ' όλη την Ελλάδα στηρίζουμε όχι την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στηρίζουμε τη Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων στη μάχη της για τη μείωση του χρέους και την επιβίωση της κοινωνίας. Και αυτό ζητάμε. Μείωση του χρέους. Επειδή το χρέος αυτό είναι η πηγή κάθε κακού. Κάθε μνημονίου και κάθε μέτρου που εντείνει την ύφεση, που αφήνει τον κόσμο χωρίς δουλειά και που στέλνει τα παιδιά μετανάστες σε ξένες χώρες.

Στηρίζουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και ζητάμε να μην κάνει πίσω. Να μην υποχωρήσει και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς. Να παλέψει με κάθε κόστος. Να φθάσει και στη σύγκρουση αν χρειαστεί. Έτσι κι αλλιώς, η χώρα και η κοινωνία βαδίζουν προς ένα αργό θάνατο. Ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει να επιμετρά αποδεκτά ή μη ποσοστά του μνημονίου. Ζητάμε να μείνει σταθερή στην υπόσχεσή της για άμεση παύση κάθε νέου δανεισμού για την εξυπηρέτηση ενός θανατηφόρου χρέους. Ζητάμε από τον υπουργό των οικονομικών να μείνει σταθερός στην αρχική του άποψη ότι, δεν θα πάρουμε άλλο δάνειο!

Εμείς οι πολίτες, στις πλατείες όλης της χώρας στηρίζουμε την Κυβέρνηση στον αγώνα κατά της λιτότητας και κατά του χρέους. Της ζητάμε να σταθεί όρθια και δυνατή. Με κάθε κόστος.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter