Αρχική | Σκέψεις | Ζωή, έτσι όπως το πας, κάποια στιγμή θα πέσει και θα σε πλακώσει...

Ζωή, έτσι όπως το πας, κάποια στιγμή θα πέσει και θα σε πλακώσει...

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ζωή, έτσι όπως το πας, κάποια στιγμή θα πέσει και θα σε πλακώσει...

(Τρίτη 14 Απριλίου 2015)

Τελικά όντως συνέβη το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Αιδηψό; Ή αποτελεί μία καλοστημένη φάρσα κάποιων ευφάνταστων χρηστών του Facebook;
Μέχρι στιγμής, ουδείς γνωρίζει. Αν και τελικά, δε νομίζω ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν συνέβη ή όχι. Σημασία έχει ότι ο κόσμος το πίστεψε. Ή καλύτερα, ήταν έτοιμος και πρόθυμος να το πιστέψει και μάλιστα να το σχολιάσει με αρνητικό τρόπο, ή ακόμη και -μέσω αυτού του πραγματικού ή όχι περιστατικού- να παράξει νέες ιστορίες, να εμπνευστεί αστεία και να κάνει χαβαλέ.
Και αυτό είναι που θα πρέπει να προβληματίσει την κα Κωνσταντοπούλου. Επειδή έχει δημιουργήσει μία τόσο ιδιόμορφη εικόνα για τη στάση και την προσωπικότητά της, ώστε ο καθένας, είναι έτοιμος -και πρόθυμος- να πιστέψει οτιδήποτε.
Προς το παρόν, αυτού του είδους τα περιστατικά (είτε είναι φάρσες, είτε και αν ακόμη είναι πραγματικά) δεν προξενούν εκλογική ζημιά, ούτε στην κα Κωνσταντοπούλου, ούτε στο κόμμα της. Όμως, εάν συσσωρευθούν και άλλα, τότε η ζημιά που θα προκληθεί, θα είναι μεγάλη και ανήκεστη.
Οι πολιτικοί θα πρέπει επιτέλους να μάθουν ότι δεν είναι στο απυρόβλητο. Και ούτε προστατεύονται από την “κυριαρχία” τους στα (καταχρεωμένα) ΜΜΕ. Όλο το διαδίκτυο είναι πλέον ένα μεγάλο και αυτορυθμιζόμενο ΜΜΕ. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί κάποιος είναι να πάψει να προκαλεί.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter