Αρχική | Σκέψεις | Στήριξη της μήνυσης της Ραχήλ Μακρή κατά Γιάννη Στουρνάρα

Στήριξη της μήνυσης της Ραχήλ Μακρή κατά Γιάννη Στουρνάρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στήριξη της μήνυσης της Ραχήλ Μακρή κατά Γιάννη Στουρνάρα

(Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015)

Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της χώρας είναι αναμφισβήτητη. Το ίδιο όμως θα πρέπει να είναι και η αμεροληψία που οφείλουν να επιδεικνύουν τα όργανά της κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ο κ. Στουρνάρας, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ επιζητά το πρώτο, παραβαίνει -επίμονα και σκόπιμα- το δεύτερο. Οι θέσεις που υποστήριξε στην εισαγωγή της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής που υπέβαλε στη Βουλή στις 18 Ιουνίου ήταν απαράδεκτες και παραβίασαν την υποχρέωσή του να είναι αμερόληπτος. Αφ' ενός μεν προτρέπουν τους καταθέτες σε ενέργειες πανικού (αναλήψεις από τις τράπεζες) οι οποίες υποσκάπτουν τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος το οποίο οφείλει (εκ του νόμου) να προστατεύει η Τράπεζα της Ελλάδος. Αφετέρου, οι δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ψευδείς, ανυπόστατες και παντελώς αυθαίρετες και προκαλούν εξαιρετική ανησυχία στους πολίτες, ενώ οξύνουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Ανάλογη στάση έχει επιδείξει ο κ. Στουρνάρας και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του στη θέση αυτή.
Με δεδομένο ότι επί χρόνια υποστηρίζω και μάχομαι ενεργά για την ορθή λειτουργία των Θεσμών, ως μία απαραίτητη συνθήκη για να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί η χώρα, θεώρησα υποχρέωσή μου να αποδεχθώ την πρόσκληση της βουλευτού Ραχήλ Μακρή, να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε χθες κατά του κ. Στουρνάρα.


Δείτε το κείμενο της εισαγωγής της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή, με τις επισημάνσεις (με κίτρινο χρώμα) στα τμήματα που θεωρώ ότι δεν είναι αμερόληπτα.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter