Αρχική | Δράσεις | Εξώδικη διαμαρτυρία και μήνυση στον κ. Μάρτιν Σουλτς για απρεπείς προεκλογικές του δηλώσεις

Εξώδικη διαμαρτυρία και μήνυση στον κ. Μάρτιν Σουλτς για απρεπείς προεκλογικές του δηλώσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εξώδικη διαμαρτυρία και μήνυση στον κ. Μάρτιν Σουλτς για απρεπείς προεκλογικές του δηλώσεις

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 8 Ιουλίου 2015)

Με συνέντευξή του στην οποία επιχείρησε να εκφοβίζει και να εκβιάσει τους Έλληνες ψηφοφόρους και η οποία μεταδόθηκε σε χρόνο που οι προεκλογικές δηλώσεις είχαν απαγορευθεί, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς επέδειξε ασέβεια και προσέβαλε το δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων εκλογέων, ενώ παράλληλα παραβίασε τον ελληνικό νόμο.

Με τα παραπάνω, ο οικονομολόγος Γιάννης Σιάτρας, πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” κατηγορεί τον κ. Σουλτς και τον προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του, εάν κατά τη διάρκεια των επομένων επτά ημερών δεν εκφράσει τη μεταμέλειά του για την ατυχή παρέμβασή του.

Πιο συγκεκριμένα, σε εξώδικη διαμαρτυρία που κατέθεσε χθες στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Σιάτρας αναφέρει ότι το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου, δηλαδή σε χρόνο που, σύμφωνα με το νόμο απαγορευόταν κάθε μετάδοση εκπομπής ή μηνύματος προεκλογικού περιεχομένου, από το γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutshlandfunk μεταδόθηκε συνέντευξη του κου Στουλτς στην οποία ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε πως “εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής” και ότι “από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως βγαίνει από την ευρωζώνη. Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν ΟΧΙ”.

Η συνέντευξη αυτή, η οποία αναμεταδόθηκε αμέσως από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο κ. Σιάτρας κατηγορεί τον κ. Σουλτς ότι, με τη διατύπωσή του αυτή πραγματοποίησε παρέμβαση στην άσκηση πολιτικής και της διακυβέρνησης της χώρας και έσπευσε να προδικάσει, εντελώς αυθαίρετα, τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να προκληθούν από ένα δημοψήφισμα το οποίο αφορούσε σε άλλο ερώτημα! Η παρέμβασή αυτή προσέβαλε το δημοκρατικό φρόνημα του Ελληνικού λαού, αφού επιχείρησε να παραπλανήσει τους Έλληνες εκλογείς και να μεταβάλει το εκλογικό τους φρόνημα. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Σουλτς παραβίασε την εκλογική νομοθεσία (άρθρο 48 του ΠΔ 26/2012), αλλά και το άρθρο 181 του ποινικού κώδικα, το οποίο προβλέπει την τιμωρία όποιου “διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Με την εξώδικη πρόσκλησή του ο κ. Σιάτρας ζητάει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε διάστημα μίας εβδομάδας από την κοινοποίηση της, μέσω δήλωσής του προς το γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutshlandfunk, προς τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 FM και επιστολής του προς τη Βουλή των Ελλήνων, να απευθυνθεί προς τους Έλληνες εκλογείς και εκφράσει ρητώς την μεταμέλειά του για την ατυχή παρέμβασή του και την προσβολή θεμελιωδών αρχών λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης τον καλεί να απόσχει στο μέλλον από κάθε παρόμοια δήλωση ή ενέργεια. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κατατεθεί μήνυση εναντίον του στην ελληνική δικαιοσύνη.


Δείτε την εξώδικη δήλωση σε μορφή PDFΠροσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter