Αρχική | Σκέψεις | ΨΗΦΙΖΩ με τη συνείδησή μου.

ΨΗΦΙΖΩ με τη συνείδησή μου.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΨΗΦΙΖΩ με τη συνείδησή μου.

(Σκέψεις, 4/7/2015)

ΨΗΦΙΖΩ με τη συνείδησή μου. Για την πατρίδα μου. Για να είμαι και γω κομμάτι της ιστορίας.

- Ανεξάρτητα του αν επικρατήσει το Ναι ή το Όχι, δεν πιστεύω ότι σε επίπεδο τελικού οικονομικού αποτελέσματος θα υπάρξει κάποια διαφορά. Μας περιμένει ένα μεγάλο διάστημα πίεσης των εισοδημάτων. Η πίεση στις συντάξεις θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Παράλληλα, θα υπάρξει πίεση για τη λειοτυργία του δημόσιου τομέα. Ανοίξτε τρύπες στο ζωνάρι. Δε γίνεται αλλιώς. Ήρθε, με καθυστέρηση και πολύ προσαυξημένος, ο λογαριασμός του μεταπολιτευτικού πάρτι.
- Όλα αυτά θα προκαλούν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολιτικά προβλήματα. Στο τέλος αυτής της περιόδου, θα ολοκληρωθεί η πλήρης κατάρρευση του παλαιού πολιτικού κόσμου. Ο νέος, τώρα σχηματίζεται.
- Το Όχι, ίσως προκαλέσει κάποιους λεονταρισμούς και στις δύο πλευρές. Αυτές θα είναι για τα μάτια και χωρίς ουσία. Όλες οι πλευρές θέλουν να κάτσουν να τα βρουν. Και θα τα βρουν. Αν δεν τα βρουν, θα βγω στους δρόμους μαζί με όλους σας.
- Η πίεση της Ευρώπης αυτό το διάστημα ήταν απαράδεκτη. Ναι, αυτό που έγινε είναι τρομοκρατία (σπάνια συμφωνώ με τον Βαρουφάκη). Αυτές τις μέρες, η Δημοκρατία στην Ευρώπη σκόνταψε.
- Δίνω πολύ μικρές πιθανότητες να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ευρωζώνη θα κινδυνέψει πραγματικά. Πολιτικά και όχι οικονομικά. Η οικονομική κατάρρευση θα ακολουθήσει της αναταραχής και των πολιτικών αδιεξόδων.
- Εν τούτοις, πιστεύω στην Ευρώπη. Αγαπώ Ευρώπη. Μένω Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μέρος του σπιτιού μου.
- Θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη. Και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο σήμερα λειτουργεί άδικα για τη χώρα μου.
- Τα όσα είδαμε να συμβαίνουν στα ντόπια ΜΜΕ αυτό το διάστημα, αλλά και στο πολιτικό σύστημα, θα αποτελούν ένα μαύρο στίγμα για πολλά χρόνια. Θα ντρεπόμαστε για την κατάντια της Δημοκρατίας στη χώρα μας, εν ονόματι λίγων χαρτονομισμάτων.
- Δεν ξεχνώ τα πολιτικά ζόμπι που επιχείρησαν να “αναστηθούν” αυτές τις μέρες. Θα αγωνιστώ να φύγουν μια για πάντα από τη ζωή μας που τόσο έβλαψαν.
- Αν επικρατήσει το Ναι, ο Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί. Τον εκτιμώ (χωρίς να είμαι οπαδός του) και τον θαυμάζω για την αντοχή του. Εν τούτοις, του χρεώνω λάθη στρατηγικής. Και επιλογής προσώπων. Εν τούτοις, αν ο λαός πει “Ναι”, θα έχει χάσει. Και θα πρέπει να αποχωρήσει. Τώρα που βρίσκεται ψηλά και ο λαός τον τιμά. Έχει χρόνια μπροστά του.
- Ο Βαρουφάκης (το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα) αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Υπήρξε τραγικός. Η “κότα” στο chicken game του ήταν αυτός. Θα πρέπει να μάθει ότι η κοινωνία δεν είναι ένα παιχνίδι και ούτε μπορεί να πειραματίζεται. Αν είχε αρ@@δια θα έπρεπε να πάει να σταθεί στην ουρά για να πάρει τα 60 ευρώ του. Εκεί σε θέλω μάγκα μου. Δίπλα στον κόσμο που θα σου την πέφτει. Επειδή ο κόσμος ήταν μαζί σου μετά τη ρήξη, όπως του ζήτησες. Εσύ δεν ήσουν με τον κόσμο, χαλβά!
- Ο Τσακαλώτος ήταν για μένα η θετική έκπληξη της περιόδου. Εύχομαι να πάει μπροστά.
- Οι μέρες αυτές είναι ιστορικές. Ήδη νοιώθω πολύ περήφανος για τη μέχρι σήμερα στάση του λαού μας. Ο ελληνικός λαός έγινε ένα φωτεινό παράδειγμα σε όλο το κόσμο. Άντεξε.
- Απεχθάνομαι την αδικία. Και την πολεμώ όσο μπορώ. Απεχθάνομαι την καταπίεση. Και τον εκβιασμό. Αντιδρώ σε όλα αυτά.
- Θέλω να γίνω και γω ένα κομμάτι της ιστορίας.
- Δε θέλω να ταυτιστώ με τον κάθε “Μπάμπη του Σκάι” και τα αμνήμονα ανθρωπάκια που παρέλασαν αυτές τις μέρες από τα παραθύρια, πουλώντας την αξιοπρέπειά τους και τη νοημοσύνη τους για πέντε λεπτά δημοσιότητας.
- Θα ψηφίσω με τη συνείδησή μου και όχι με την εικόνα των κλειστών ΑΤΜ. Χωρίς λεφτά, μπορώ να ζήσω για κάποιο διάστημα – ιδίως όταν νοιώθω ότι με εκβιάζουν. Χωρίς αξιοπρέπεια δε μπορώ.
- Θα ψηφίσω σύμφωνα με τα πιστεύω μου και τους αγώνες μου.
- Αύριο το βράδυ, θα βγω με φίλους μου. Χωρίς να τους ρωτήσω τί ψήφισαν. Είναι φίλοι μου. Είναι αδέρφια μου. Ζούμε μαζί και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί.

Καλή ψήφο φίλοι μου.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter