Αρχική | Σκέψεις | Δε λειτουργεί το σχολείο του παιδιού του. Πώς πρέπει να αντιδράσει ο πολίτης;

Δε λειτουργεί το σχολείο του παιδιού του. Πώς πρέπει να αντιδράσει ο πολίτης;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δε λειτουργεί το σχολείο του παιδιού του. Πώς πρέπει να αντιδράσει ο πολίτης;

(Σκέψεις 7/10/2015)
Πριν από λίγο, έλαβα το παρακάτω μήνυμα από "ηλεκτρονικό" μου φίλο. Θέτει ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Και κάπως θα πρέπει να απασχολήσει εμάς, ως κοινωνία, ώστε να πιέσουμε το Κράτος και να το φέρουμε ενώπιον των ευθυνών του.

"Κύριε Σιάτρα. Καλημέρα και με όλο το θάρρος ελπίζω να μην ενοχλώ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε τι κυρώσεις υπάρχουν για την Νομαρχία για την κατάσταση που υπάρχει τώρα στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία χωρίς δασκάλους. Κάποια δεν έχουν ανοίξει Ενώ αλλά υπολειτουργούν με αποτέλεσμα την ελλιπή μάθηση. Γνωρίζετε λοιπόν τι μπορώ να κάνω και κυρίως νομικά? Θα σας ήμουν υπόχρεος αν γνωρίζετε και μπορείτε να βοηθήσετε! Ευχαριστώ."

Ο πολίτης υπερφορολογείται και προσπαθεί, με στερήσεις και κάθε φορά με την ψυχή στο στόμα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς το Κράτος. Το Κράτος, δεν θα πρέπει να είναι συνεπές προς τον πολίτη αυτόν; Ο οποίος ενδεχομένως να αναγκαστεί να προσλάβει εκπαιδευτή (έως ότου ανοίξει το σχολείο), ή να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο για να μη μείνει πίσω, ή για να μη νοιώθει αυτό ως αδικημένο.
Ερώτημα: Οφείλει το Κράτος να αποζημιώσει τον πολίτη για τις δαπάνες στις οποίες αυτός θα υποβληθεί για να καλύψει το κενό του κράτους στην εκπαίδευση του παιδιού του; Πώς θα διεκδικήσει αυτή την αποζημίωση; Θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπεύθυνους; Και τελικά, πώς μπορούμε να πιέσουμε το Κράτος για να βελτιώσει την ανταποδοτικότητα των φόρων που πληρώνουμε;

Το "Κίνημα Πολιτών - Έλληνες Φορολογούμενοι" και η "Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας" θα συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο τον πολίτη στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.

Εάν γνωρίζετε και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις γονέων των οποίων τα παιδιά δε μπορούν να φοιτήσουν στα σχολεία επειδή αυτά δεν έχουν ακόμη ανοίξει, παρακαλώ ενημερώστε με.

Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter