Αρχική | Δράσεις | Αναφορικά με την επίθεση κατά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στη Φλώρινα

Αναφορικά με την επίθεση κατά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στη Φλώρινα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναφορικά με την επίθεση κατά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στη Φλώρινα

Κίνημα Πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” - Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η αντίδραση στις φορολογικές αρχές και στην “καταπιεστική” κεντρική εξουσία, ανεξάρτητα του εάν αυτή έχει δίκιο ή άδικο, είναι ένα ιστορικό κατάλοιπο ορισμένων κοινωνιών και οφείλεται τόσο στη δομή των κοινωνιών αυτών, όσο και σε μακρινές ή και πρόσφατες μνήμες και εμπειρίες. Η νοοτροπία αυτή δε μπορεί να καταπολεμηθεί με μέτρα αστυνομικού τύπου, όπως αυτά που ευαγγελίζεται ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης. Η νοοτροπία αυτή μπορεί να καταπολεμηθεί με δύο τρόπους:
Πρώτον, με μία έντιμη δημόσια διοίκηση η οποία κατανοεί και σέβεται τον πολίτη και τους φόρους του. Ο πολίτης ζητά λογικούς φόρους και δίκαια κατανεμημένους στα μέλη της κοινωνίας, ανάλογα με τις δυνατότητές του. Επίσης, ζητά ανταποδοτικότητα στους φόρους του! Τί μπορεί να πει ο κ. Αλεξιάδης στον πολίτη που δε μπορεί να γράψει το παιδί του σε έναν κρατικό παιδικό σταθμό, στον πολίτη που το σχολείο του παιδιού του δεν έχει ακόμη ανοίξει, λόγω ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές; Ή, ακόμη περισσότερο, στον πολίτη που ο δικός του άνθρωπος πεθαίνει λόγω της ανεπάρκειας των κρατικών νοσοκομείων. Άπειρα είναι τα παραδείγματα.
Δεύτερο, με παιδεία. Το κτίσιμο φορολογικής συνείδησης είναι μία δύσκολη και μακροχρόνια υπόθεση. Πρέπει να ξεκινήσει από μικρές ηλικίες. Όμως, για να πετύχει, το ίδιο το πολιτικό σύστημα και η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα της δικαιοσύνης και της εντιμότητας. Το δίνουν σήμερα;
Κύριε Αλεξιάδη, δε θέλουμε φοβισμένους πολίτες που θα τρέμουν τα φοροεισπρακτικά όργανά σου. Θέλουμε συνειδητοποιημένους πολίτες. Αυτό θα πρέπει να προσπαθήσεις να φτιάξεις.

 
Προσθέστε το: Post on Facebook Facebook Twitter Twitter